×

Pösmunkar

Antal portioner : 1

Du behöver:

  • 0,75 dl vatten
  • 1 tsk socker
  • 40 g smör
  • 40 g vetemjöl
  • 1 ägg
  • rivet skal från 1/2 citron
  • ca 100 g Kokosfett 100 %
  • strösocker till garnering

Detta gav oss 10 st små munkar. Vill man ha fler så är det bara att fördubbla ingredienserna i smeten. Kokosfettet räcker till en dubbel omgång.

Pösmunkar

Så här gör du:

  • Förbered hemma: Koka upp vatten, socker och smör i en gryta. Vispa ner mjölet i grytan och viska kraftigt tills smeten blir blank och smidig.
  • Riv i skal från en halv citron.
  • Lyft av grytan från plattan och låt svalna något. Tillsätt ägget och vispa ordentligt en bra stund så att smeten åter blir slät. Denna smet är ganska tjock.
  • Häll över smeten med en slickepott i en liten burk med tätslutande lock.
  • Vid lägerelden: Smält cocosfettet i Jägarstekpannan.
  • Klicka i smeten med en sked. Låt fritera ena sidan tills den blir fast och gullengul. Vänd och stek andra sidan. Det är fördel om brasan har hunnit brinna ut något så elden inte är så kraftig. Pösmunkarna kan brännas fort.
  • Grädda tills de är fasta och fina:).
  • Lägg över pösmunkarna på en metalltallrik med strösocker och vänd runt dem i det.

Följ oss på Instagram

Vi älskar att se när ni använder våra produkter. Tagga @stabilotherm och dela dina bilder med #stabilotherm så att vi och andra kan inspireras av dina bilder.