×

Kolbulle

Antal portioner : 4

Du behöver:

  • 6 dl vatten
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 280 g färdigtärnad bacon
  • Lingonsylt
  • Kolbulle

    En traditionell nordisk maträtt med få ingredienser som tillagas direkt i stekpanna över öppen eld.

    Så här gör du:

    • Förbered gärna smeten hemma. Vispa ihop vatten, mjöl och salt i en bunke. Häll över i en termos eller plastflaska.
    • Tärna fläsket eller använd färdigtärnad bacon.
    • Hetta upp smör i jägarstekpannan och stek fläsket knaprigt. Häll av ca 1/4 av fläsket/baconet på en talrik så det räcker till fler kolbullar.
    • Slå på 1/4 av smeten över fläsket, (eller så pass mycket att det täcker pannans botten)
    • Stek kolbullen varsamt tills smeten börjar stelna. Vänd kolbullen och bryn andra sidan. Det kan behöva vändas en gång till så att den första sidan blir gyllenbrun, knaprig och fin.
    • Stek övriga kolbullar på samma sätt.
    • Servera kolbullen tillsammans med lingonsylt.

    Följ oss på Instagram

    Vi älskar att se när ni använder våra produkter. Tagga @stabilotherm och dela dina bilder med #stabilotherm så att vi och andra kan inspireras av dina bilder.