×

Calzone i stekpanna

Antal portioner : 2

Du behöver:

1 förp färdig pizzadeg
150 g strimlad, rökt skinka
200 g riven ost
1,5 del tomatsås
Oregano

Calzone, mångas favoritpizza! Testa att göra denna smakrika pizza nästa gång du är på utflykt. Tack vare att Calzonen är inbakad så stannar fukten kvar i pizzan och förhöjer smakerna och stekpannan ger en krispig yta.

Så här gör du:

  • Börja med att trycka ut och forma din pizza deg. Det är fördelaktigt om degen är relativt tunn och rund.
  • Bred på tomatsås över hela pizzan och strö över oregano. Lägg sedan skinka och ost på den ena halvan.
  • Vik ihop pizzan på mitten som en halvmåne. Försegla pizzan genom att trycka ihop kanterna med en gaffel.
  • Lägg calzonen i en torr stekpanna. Se till att den inte är för varm för då kommer botten att brännas.
  • Stek till båda sidorna är gyllenbruna och osten inuti har smält. Dela på mitten och servera.

Följ oss på Instagram

Vi älskar att se när ni använder våra produkter. Tagga @stabilotherm och dela dina bilder med #stabilotherm så att vi och andra kan inspireras av dina bilder.