Pannkaksröra, scrambled pancakes eller Kaiserschmarrn. Vad du än väljer att kalla denna fluffiga pannkaka så blir det en succe runt lägerelden.
Så här gör du:
- Separera äggvitorna och äggulor.
- Blanda ihop gulorna, socker, mjöl och mjölk i en bunke.
- Vispa nu äggvitorna tills de blir till ett vitt och fast skum. Vänd sedan ner de vispade äggvitorna i smeten du gjorde i föregående steg. Var försiktig.
- Smält smör i pannan.
- Tänk på att detta ska bli en ganska tjock pannkaka. Välj därför en lite mindre stekpanna (vi använde S3 med 21 cm botten) eller gör dubbel sats.
- Stekpannkakan tills den är gyllenbrun på bägge sidor. Är det svårt att vända på den så kan man använda två stekspadar, en på vardera sida.
- Dela sedan pannkakan i mindre bitar och stek runt till de fått färg. Detta moment är lite som att göra äggröra.
- Lägg sedan i russinen och bären och pudra med florsocker och kanel.