×

Semmelwrap

Antal portioner : 8

Du behöver:

Semmelwrappen
2,5 dl mjölk
25 g jäst
2 krm salt
0,5-1 tsk mortlad kardemumma
1 dl strösocker
1 dl créme fraiche
7 dl vetemjöl special

Fyllning
250 g Mandelmassa
2,5 dl Vispgrädde eller sprutgrädde
Alternativt sylt eller vaniljkräm
Florsocker till garnering

Semmelwrap

Semmelwrap- perfekt vid lägerelden.

Så här gör du:

  • Värm mjölken till max 37 grader. Lös upp jästen i den varma mjölken.
  • Tillsätt créme fraiche, strösocker, vaniljsocker och en nypa med salt.
  • Tillsätt det rummstempererade smöret och vetemjölet. Ta lite åt gången och knåda degen väl.
  • Efter detta låter du degen jäsa under en handduk i ca 45 minuter tills den dubblat i storlek.
  • Dela degen i åtta bitar. Kavla sedan ut dessa till runda "pannkakor" ca 5mm tjocka. Ha gärna lite mjöl när du kavlar för att undvika att degen fastnar.
  • Smält sedan smör i vår Jägarstekpanna. När Smöret slutat fräsa är det dags att lägga i din "pannkaka". Stek den på bägge sidor tills den fått en gyllenbrun yta och inte längre är degig.
  • Låt sedan "pannkakorna" svalna på en skärbräda eller liknande innan du lägger dit din fyllning. Annars smälter grädden.
  • Vi sedan ihop din wrap till en strut. Här är det bra att slå in struten i lite vaxat papper eller bakplåtspapper för att minska kladd. Knyt sedan ett snöre eller band runt.
  • Fyll sedan semmelwrap med mandelmassa och grädde. Eller varför inte vaniljkräm och sylt. Låt fantasin flöda. Avsluta sedan med att pudra på lite florsocker och njut!